English versionFree counter and web stats
Kiespijn

Testen: koud, warm gevoelig: Dit kan duiden op blootliggende tandhalzen of oppervlakte defecten van de vulling of kroon. Deze klacht zal zonder drukpijn aanwezig zijn.

Behandeling: Poetsen met Sensodyne en daarna een laagje van deze pasta een paar minuten op de kies of tand aanbrengen. Geen verbetering na een aantal dagen: neem dan contact op met uw tandarts.

Testen: drukpijn kan duiden op een te hoge vulling.

Drukpijn kan ook worden veroorzaakt door een kies of tand waar zenuw van afgestorven is of aan het afsterven is. Maatregel: neem contact op met uw tandarts of met de waarnemer ervan. Behandeling zal bestaan uit het wegnemen van de zenuw uit de kies of tand en zal al naar gelang de behandelduur direct met een noodvulling worden afgesloten of opengelaten als de kies of tand avitaal is. Soms treedt na deze behandeling pijn op dit gaat na een paar dagen over zo niet dan moet de noodvulling verwijderd worden. Ook kan er drukpijn zijn waarbij heel de rij kiezen pijn doet. Dit kan duiden op een kaakholte ontsteking (sinusitis),meestal is men dan erg verkouden. Voorgeschreven wordt dan Doxycycline 100mg, tevens gebruikt men dan first defence om de neus vrij te krijgen.

Parodontitis: Verlies van kaakbot door tandsteen of roken of slechte mondhygiëne

Kies of tand kan mobiel zijn: dit kan duiden op parodontitis of granuloom aan deze tand of kies. Staan meerdere elementen los dan moet men er van uitgaan dan parodontitis het meest voor de hand liggende is. Dit fenomeen kan door een parodontoloog verholpen worden. Soms kan er tussen het tandvlees en kies voedsel blijven zitten, met als gevolg kiespijn. Probeer met flossen het materiaal te verwijderen of neem een tandenstoker.

Goede pijnstillers zijn: Brufen 600mg bruis en Nurofen.

Nederlandse site met advies: http://www.tandarts.nl

Gerealiseerd door Sanicom